Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-couscous met pittige balletjes

Broccoli-couscous met pittige balletjes

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 2 stuks mango's
  • 2 stuks eieren
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 blikje tomatenblokjes in blik
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 stuks broccoli
  • 100 gram tortilla chips
  • 2 teentjes knoflook
Broccoli-couscous met pittige balletjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Maal de tortillachips fijn met een staafmixer.
  2. 2. Meng het gehakt met de eieren, de mosterd, de sambal en de fijngemalen tortillachips. Kneed het gehakt goed en draai er kleine, gelijke balletjes van.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
  4. 4. Schil ondertussen de mango's en snijd het vruchtvlees om de pit heen in kleine, gelijke blokjes.
  5. 5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de mango-stukjes bij de gehaktballetjes en stoof de balletjes nog 5-8 minuten op laag vuur.
  6. 6. Snijd de roosjes van de broccoli maal deze met de staafmixer tot korrels ter grootte van couscous.
  7. 7. Pel en pers de teentjes knoflook uit. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de broccoli-couscous samen met de teentjes knoflook 3 minuten.
  8. 8. Verdeel de broccoli-couscous over de borden en serveer met de pittige gehaktballetjes.
  9. Tip: verrijk de broccoli-couscous met 3 stengels bosui en 200 gram doperwtjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 647
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 38 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 5