
Broccoli-couscous met pittige balletjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
750 gram rundergehakt
2 stuks mango's
2 stuks eieren
2 eetlepels mosterd
1 blikje tomatenblokjes in blik
2 theelepels sambal oelek
2 stuks broccoli
100 gram tortilla chips
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Maal de tortillachips fijn met een staafmixer.
2. Meng het gehakt met de eieren, de mosterd, de sambal en de fijngemalen tortillachips. Kneed het gehakt goed en draai er kleine, gelijke balletjes van.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
4. Schil ondertussen de mango's en snijd het vruchtvlees om de pit heen in kleine, gelijke blokjes.
5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de mango-stukjes bij de gehaktballetjes en stoof de balletjes nog 5-8 minuten op laag vuur.
6. Snijd de roosjes van de broccoli maal deze met de staafmixer tot korrels ter grootte van couscous.
7. Pel en pers de teentjes knoflook uit. Verhit opnieuw een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de broccoli-couscous samen met de teentjes knoflook 3 minuten.
8. Verdeel de broccoli-couscous over de borden en serveer met de pittige gehaktballetjes.
Tip: verrijk de broccoli-couscous met 3 stengels bosui en 200 gram doperwtjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2719 Kj
Calorieën
647 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
46 gram