Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli en bospeen salade met korianderdressing

Broccoli en bospeen salade met korianderdressing

Ingrediënten

  • 600 gram bospenen
  • 1 kg broccoli
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk limoen
  • 300 gram kwark
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels sesamzaad
Broccoli en bospeen salade met korianderdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de over voor op 200 graden. Schil de wortels en was de broccoli. Snijd de wortels in grove stukken en de broccoli in roosjes. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap.
  3. 2. Leg de wortel en broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Rooster in de oven voor 15 minuten.
  4. 4 Meng de yoghurt samen met de schil en sap van de limoen, de koriander en de komijn tot een dressing.
  5. 5. Meng de wortels, broccoli en kikkererwten tot een salade. Maak aan met de yoghurtdressing.
  6. 6. Serveer de salade in borden en garneer met de rode peper en sesamzaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 316
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 22