
Broccoli en bospeen salade met korianderdressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram bospenen
1 kg broccoli
1 blikje kikkererwten
1 bosje koriander
1 stuk rode peper
1 stuk limoen
300 gram kwark
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Verwarm de over voor op 200 graden. Schil de wortels en was de broccoli. Snijd de wortels in grove stukken en de broccoli in roosjes. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd de koriander fijn en de rode peper in dunne ringetjes.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap.
2. Leg de wortel en broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Rooster in de oven voor 15 minuten.
4 Meng de yoghurt samen met de schil en sap van de limoen, de koriander en de komijn tot een dressing.
5. Meng de wortels, broccoli en kikkererwten tot een salade. Maak aan met de yoghurtdressing.
6. Serveer de salade in borden en garneer met de rode peper en sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1338 Kj
Calorieën
316 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
22 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie