
Broccoli met mozzarella en ansjovis
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
600 gram broccoli (in roosjes)
100 gram ansjovisfilets
4 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
1 citroen (sap)
1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
250 gram mozzarella (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
3. Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten. Schep de broccoliroosjes erdoor.
4. Meng de ansjovisolie met het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
5. Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
6. Lekker met biefstuk, tartaar of kip.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie