
Broccoli-rijst salade met tempeh en pinda-dressing
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
360 gram tempeh
1 stuk mango
1 stuk broccoli
150 gram verse spinazie
4 stuks eieren
200 gram taugé
2 eetlepels pindakaas
0 eetlepel ketjap
150 gram zilvervliesrijst
20 gram koriander
3 stengels bosuien
Bereidingswijze
+ keukenmachine of blender
1. Hak de koriander grof en snijd de bosui in schuine ringen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes.
2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Pel en snijd in partjes.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de tempeh 8 minuten.
5. Hak de broccoli net zolang tot het dezelfde grootte als de rijst heeft. Meng vervolgens met de rijst, de koriander, de spinazie, de taugé, de bosui en de mango tot een salade.
6. Meng de pindakaas met de ketjap en 2 eetlepels water tot een smeuïge dressing.
7. Verdeel de broccoli-rijst salade over de borden, schep de tempeh erop en garneer met het ei. Serveer met de pinda-dressing.
Tip: Lekker met grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1939 Kj
Calorieën
461 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie