Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-rijst salade met tempeh en pinda-dressing

Broccoli-rijst salade met tempeh en pinda-dressing

Ingrediënten

  • 360 gram tempeh
  • 1 stuk mango
  • 1 stuk broccoli
  • 150 gram verse spinazie
  • 4 stuks eieren
  • 200 gram taugé
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 0 eetlepel ketjap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram koriander
  • 3 stengels bosuien
Broccoli-rijst salade met tempeh en pinda-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine of blender
  2. Hak de koriander grof en snijd de bosui in schuine ringen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in kleine blokjes.
  3. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Pel en snijd in partjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de tempeh 8 minuten.
  6. Hak de broccoli net zolang tot het dezelfde grootte als de rijst heeft. Meng vervolgens met de rijst, de koriander, de spinazie, de taugé, de bosui en de mango tot een salade.
  7. Meng de pindakaas met de ketjap en 2 eetlepels water tot een smeuïge dressing.
  8. Verdeel de broccoli-rijst salade over de borden, schep de tempeh erop en garneer met het ei. Serveer met de pinda-dressing.
  9. Tip: Lekker met grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 461
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 10