

Broccoli-spinaziesoep met gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Gezond
12.90 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Prei
2 tenen Knoflook
1 stuk Broccoli
1 Liter Groentebouillon
450 gram Spinazie
150 gram Kruidenroomkaas
150 gram Gerookte zalmblokjes
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de prei en halveer in de lengte. Snijd in halve ringen van ongeveer een centimeter breed. Hak de knoflook fijn, snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
2. Verwarm een grote soep- of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de prei gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg nu de broccoli samen met de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten borrelen, tot de broccoli gaar is.
3. Voeg de spinazie toe aan de pan met bouillon en gaar 1-2 minuten tot de spinazie is ontdooid. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4. Schenk de soep in diepe borden of kommen en garneer met een lepel kruidenroomkaas en de warm gerookte zalm.
Meer recepten in de categorie