Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-spinaziesoep met gerookte zalm

Broccoli-spinaziesoep met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 g spinazie
  • 150 g kruiden-roomkaas
  • 150 g warm gerookte zalm flakes
Broccoli-spinaziesoep met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteindes van de prei en halveer in de lengte. Snijd in halve ringen van ongeveer een centimeter breed. Hak de knoflook fijn, snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
  2. Verwarm een grote soep- of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de prei gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Voeg nu de broccoli samen met de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur ongeveer 15 minuten borrelen, tot de broccoli gaar is.
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan met bouillon en gaar 1-2 minuten tot de spinazie is geslonken. Pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de soep in diepe borden of kommen en garneer met een lepel kruiden-roomkaas en de warm gerookte zalm.