Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli-spinaziesoep

Broccoli-spinaziesoep

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 3 eetlepels kruidenboter
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 theelepel venkelzaad
Broccoli-spinaziesoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + Staafmixer
  2. 1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in reepjes. Snijd de ciabatta in sneetjes.
  3. 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui samen met de knoflook en het venkelzaad. Voeg de broccoli toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door. Blus af met de groentebouillon en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. 3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles is geslonken. Voeg 2 eetlepels kruidenboter toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. 4. Serveer de soep samen met de ciabatta en de resterende kruidenboter.

    Voedingswaarde

  • Kcal 406
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 10