
Broccoli-spinaziesoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
3 eetlepels kruidenboter
4 stuks ciabattabroodjes
1 stuk ui
3 teentjes knoflook
1 liter groentebouillon
300 gram verse spinazie
1 theelepel venkelzaad
Bereidingswijze
+ Staafmixer
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in reepjes. Snijd de ciabatta in sneetjes.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui samen met de knoflook en het venkelzaad. Voeg de broccoli toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door. Blus af met de groentebouillon en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken.
3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles is geslonken. Voeg 2 eetlepels kruidenboter toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Serveer de soep samen met de ciabatta en de resterende kruidenboter.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1709 Kj
Calorieën
406 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie