
Broccoli uit de oven met pindasaus
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Indonesisch
Ingrediënten
500 gram broccoli (in kleine roosjes)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad (licht geroosterd)
2 eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 theelepel sambal badjak
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de broccoliroosjes om met de oliën en wat zout. Spreid uit op de bakplaat en rooster de broccoli in het midden van de oven in 15-20 minuten en beetgaar. Let op dat de roosjes niet verbranden.
2. Roer intussen de ingrediënten voor de pindasaus los en breng eventueel op smaak met extra sambal of azijn.
3. Schep de broccoli op een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de pindasaus.
4. Lekker bij saté van kip of varkensvlees.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
185 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie