Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

 1. PLUS/
 2. Recepten/
 3. Broccolipasta met pittige worst

Broccolipasta met pittige worst

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 3 tenen knoflook
 • 1 tl chilivlokken
 • 5 zongedroogde tomaten op olie
 • 400 g penne
 • 300 g varkenssaucijzen
 • 75 g pecorino kaas, geraspt
Broccolipasta met pittige worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

 1. 1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
 2. 2. Kook de broccoli 5 minuten in het gezouten water. Schep met een draadspaan uit het water in een kom en zet apart tot gebruik.
 3. 3. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook met de chiliflakes. Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg als de knoflook begint te kleuren toe aan de pan.
 4. 4. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en kook hierin de penne 2 minuten korter dan de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen in met een scherp mesjes en verwijder het vel. Voeg toe aan de pan met knoflook en breek met een pollepel of spatel in kleine stukjes. Bak goudbruin en gaar.
 5. 5. Voeg de broccoli toe aan de pan met de saucijzen. Schep een kop kookvocht uit de pastapan en giet de pasta af. Voeg de pasta en het pastawater toe aan de pan met broccoli en gaar nog 2 minuten onder continu roeren.
 6. 6. Schep de broccolipasta in vier diepe borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie en garneer met de pecorino kaas.