

Broccolipasta met pittige worst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
18.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
3 tenen Knoflook
1 theelepel Chilipeper vlokken
5 stuks Zongedroogde tomaten op olie
400 gram Penne
300 gram Varkenssaucijzen
75 gram Pecorino kaas
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
2. Kook de broccoli 5 minuten in het gezouten water. Schep met een draadspaan uit het water in een kom en zet apart tot gebruik.
3. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook met de chiliflakes. Snijd de gedroogde tomaten in dunne reepjes en voeg als de knoflook begint te kleuren toe aan de pan.
4. Breng de pan met water opnieuw aan de kook en kook hierin de penne 2 minuten korter dan de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen in met een scherp mesjes en verwijder het vel. Voeg toe aan de pan met knoflook en breek met een pollepel of spatel in kleine stukjes. Bak goudbruin en gaar.
5. Voeg de broccoli toe aan de pan met de saucijzen. Schep een kop kookvocht uit de pastapan en giet de pasta af. Voeg de pasta en het pastawater toe aan de pan met broccoli en gaar nog 2 minuten onder continu roeren.
6. Schep de broccolipasta in vier diepe borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie en garneer met de pecorino kaas.
Meer recepten in de categorie