
Broccolipasta met worst en krokant knoflookkruim
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
40.14 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Broccoli
5 tenen Knoflook
4 stuks Rundersaucijzen
1 theelepel Chilipoeder
400 gram Spaghetti
1 stuk Ciabatta
1 stuk Citroen
3 eetlepel Roomboter
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Kook de broccoli in een grote pan met ruim gezouten water in 3 minuten beetgaar. Haal de broccoli met een draadspaan uit de pan en laat afkoelen. Bewaar het kookwater voor de pasta. Hak de broccoli in kleine stukjes. Zet apart.
2. Plet 3 van de knoflooktenen met de zijkant van een mes. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de geplette knoflook totdat het begint te verkleuren en geuren, ongeveer 2 minuten.
3. Haal de knoflook uit de pan en bak de worstjes in de olie. Breek het worstvlees in stukjes met een houten spatel en breng op smaak met chili flakes. Bak totdat de worst gaar is, ongeveer 6-8 minuten.
4. Breng het broccoliwater opnieuw aan de kook en kook hierin de pasta bijna beetgaar, ongeveer 9 minuten (zet de wekker 3 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven).
5. Snijd de ciabatta zo fijn mogelijk en rasp de knoflook. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin het broodkruim krokant. Voeg als het kruim goud begint te kleuren de knoflook toe samen met een snuf zout en draai het vuur uit. Schud de pan een paar keer tot de knoflook begint te geuren.
6. Haal zo'n 100 ml kookvocht uit de pastapan en giet bij de worst. Voeg de geplette knoflook en broccoli toe. Breng op smaak met een theelepel citroensap en -rasp. Stamp de broccoli fijn met een pureestamper.
7. Giet de pasta af en meng samen met de boter door de broccoli. Laat nog een paar minuten garen tot de pasta gaar is. Breng het geheel op smaak met de Parmezaanse kaas. Serveer de pasta met citroenrasp, olijfolie en garneer met het knoflookkruim.
Meer recepten in de categorie