
Broccoliquiche met geitenkaas en spek
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
35.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Broccoli
6 Plakjes Bladerdeeg
2 stuks Gele uien
125 gram Gerookte spekreepjes
2 theelepel Gedroogde tijm
200 gram Geitenkaas
125 ml Slagroom
4 stuks Eieren
300 gram Tuinerwtjes uit de diepvries
75 gram Jong belegen kaas geraspt
1 stuk Springvorm met een doorsnee van 24-26 cm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de broccoli in roosjes en meng met een scheutje olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven. Laat ondertussen de bladerdeegplakjes los van elkaar ontdooien.
2. Snijd de uien in ringen. Verwarm een koekenpan met de sprekreepjes en voeg na 5 minuten de ui toe. Bak de spekreepjes en ui in het spekvet gedurende 15 minuten onder regelmatig roeren, tot de uien gekaramelliseerd en de spekreepjes uitgebakken zijn. Voeg de gedroogde tijm en zwarte peper naar smaak toe.
3. Verbrokkel de geitenkaas en meng met de slagroom, eieren, zout en peper. Haal de broccoli uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 graden. Vet de springvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Verdeel de broccoli, doperwten en spekreepjes met ui over de bodem. Giet hier het slagroom-geitenkaasmengsel over. Top met de geraspte kaas.
4. Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven of totdat het deeg gaar en goudbruin kleurt. Laat iets afkoelen en serveer warm of lauwwarm.
Meer recepten in de categorie