
Broccolirijstbowls met teriyakikip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
23.63 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Kipfilet
1 stuk Mineola
100 ml Teriyakisaus
2 tenen Knoflook
1 stuk Limoen
1 bosje Koriander
60 gram Amandelen
410 gram Kikkererwten in blik
600 gram Broccolirijst
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in reepjes van 1-2 centimeter dik. Rasp de schil van de mineola en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de teriyakisaus door de kipfilet.
2. Hak de knoflook fijn en snijd de limoen in partjes. Hak de koriander en amandelen grof. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder de kraan en laat uitlekken.
3. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilet gedurende ongeveer 10 minuten, of tot de kip gaar is.
4. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de knoflook 2-3 minuten. Voeg de broccolirijst samen met de kikkererwten toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout, en roer de helft van de koriander en amandelen erdoor.
5. Schep de broccolirijst in vier kommen. Leg hier de kipfilet met de saus op. Garneer met de resterende koriander, amandelen en limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie