
Broccoliroerbak met kip, paprika & honing
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
600 g broccoli
300 g witte rijst
2 el wokolie
300 g kipfilet, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 el honing
sap van 1 limoen
Bereidingswijze
Verwijder een plakje van de steel van de broccoli. Schil de steel met een dunschiller. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in reepjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Bak hierin de kipfilet in 3 minuten goudbruin. Voeg de broccoli en de paprika toe en bak de groenten op hoog vuur in 5 minuten knapperig gaar.
Doe de honing en het limoensap erbij en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de broccoliroerbak bij.
Variatietip!
Als de broccoliroosjes klein zijn, kun je ze meteen roerbakken. Grotere roosjes en stukjes broccolisteel kun je het beste eerst ca. 4 minuten koken. Gebruik in plaats van zout een klein scheutje sojasaus om dit gerecht op smaak te brengen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
27 gram