

Broccolisalade met avocado en makreel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Gezond
12.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
1 stuk Gerookte makreel
1 stuk Rode ui
310 gram Linzen in blik
1 stuk Avocado
1 stuk Citroen
1 bosje Dille
200 gram Verse spinazie
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart tot gebruik.
2. Trek voorzichtig het vel van de bovenkant van de makreel. Haal het makreelvlees met een vork los van de graat. Herhaal met de onderkant en verdeel het makreelvlees in grove stukken. Zet apart.
3. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken. Snijd de avocado’s in blokjes en halveer de citroen. Hak de dille fijn.
4. Meng de linzen met de rode ui, avocado en dille. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Meng de spinazie en broccoliroosjes erdoor.
5. Verdeel de linzen-spinaziesalade over vier borden en garneer met de makreel.
Meer recepten in de categorie