Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccolisalade met avocado en makreel

Broccolisalade met avocado en makreel

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 gerookte makreel (GIJS)
  • 1 rode ui
  • 310 g linzen (blik)
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 1 bosje dille
  • 200 g verse spinazie
Broccolisalade met avocado en makreel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart tot gebruik.
  2. 2. Trek voorzichtig het vel van de bovenkant van de makreel. Haal het makreelvlees met een vork los van de graat. Herhaal met de onderkant en verdeel het makreelvlees in grove stukken. Zet apart.
  3. 3. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Laat uitlekken. Snijd de avocado’s in blokjes en halveer de citroen. Hak de dille fijn.
  4. 4. Meng de linzen met de rode ui, avocado en dille. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en 2 eetlepels extra vierge olijfolie. Meng de spinazie en broccoliroosjes erdoor.
  5. 5. Verdeel de linzen-spinaziesalade over vier borden en garneer met de makreel.