

Broccolisoep met kaas en croutons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
50 gram Roomboter
50 gram Tarwebloem
2 stuks Bouillonblokje
400 ml Slagroom
150 gram Cheddar
800 gram Broccoli
1 eetlepel Plus olijfolie
3 sneetjes Korenlanders rond
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de bloem toe en bak het geheel, al roerend, 2 minuten door.
2. Voeg de bouillonblokjes, 1 liter water en de kookroom toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de cheddar toe. Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en voeg toe aan de soep. Breng verder op smaak met peper en zout en laat het geheel 10 minuten pruttelen, tot de broccoli gaar is.
3. Snijd intussen het brood in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood aan alle kanten aan tot dit krokant is. Laat afkoelen.
4. Dien de soep op, gegarneerd met de croutons.
Meer recepten in de categorie