
Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
1 stronk broccoli
1 liter tuinkruidenbouillon
1 bosje dille
rasp van ¼ citroen
4 el olijfolie
150 g zalmsnippers
100 g roomkaas
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verwarm een ruime pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook.
Snijd de roosjes van de stronk broccoli, en snijd de stronk in kleine stukjes.
Bak de stukjes mee met de ui en voeg de bouillon toe.
Laat ongeveer tien minuten koken en voeg dan de roosjes toe.
Kook nog tien minuutjes mee en breng op smaak met een beetje peper.
Pureer met een staafmixer, voeg de zalmsnippers toe en verwarm nog door.
Maak ondertussen de dillesalsa door de dille fijn te hakken samen met de citroenrasp.
Meng met de olijfolie.
Serveer de soep met een klodder roomkaas en de dillesalsa.