Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa

Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa

Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 1 bosje dille
  • rasp van ¼ citroen
  • 4 el olijfolie
  • 150 g zalmsnippers
  • 100 g roomkaas
Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verwarm een ruime pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook.
Snijd de roosjes van de stronk broccoli, en snijd de stronk in kleine stukjes.
Bak de stukjes mee met de ui en voeg de bouillon toe.
Laat ongeveer tien minuten koken en voeg dan de roosjes toe.
Kook nog tien minuutjes mee en breng op smaak met een beetje peper.
Pureer met een staafmixer, voeg de zalmsnippers toe en verwarm nog door.
Maak ondertussen de dillesalsa door de dille fijn te hakken samen met de citroenrasp.
Meng met de olijfolie.
Serveer de soep met een klodder roomkaas en de dillesalsa.