Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa

Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 1 liter tuinkruidenbouillon
  • 1 bosje dille
  • rasp van ¼ citroen
  • 4 el olijfolie
  • 150 g zalmsnippers
  • 100 g roomkaas
Broccolisoep met zalm, roomkaas en dillesalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm een ruime pan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook.
  3. Snijd de roosjes van de stronk broccoli, en snijd de stronk in kleine stukjes.
  4. Bak de stukjes mee met de ui en voeg de bouillon toe.
  5. Laat ongeveer tien minuten koken en voeg dan de roosjes toe.
  6. Kook nog tien minuutjes mee en breng op smaak met een beetje peper.
  7. Pureer met een staafmixer, voeg de zalmsnippers toe en verwarm nog door.
  8. Maak ondertussen de dillesalsa door de dille fijn te hakken samen met de citroenrasp.
  9. Meng met de olijfolie.
  10. Serveer de soep met een klodder roomkaas en de dillesalsa.