
Broccolistamppot met kaasschnitzel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
43.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Paprika
1 kilo Kruimige aardappels
1 stuk Broccoli
350 gram Doperwten
4 stuks Vegetarische kaasschnitzels
2 eetlepel Munt
1 theelepel Citroenrasp
50 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur met en bak hierin de paprikareepjes tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. Snijd ondertussen de broccoli in stukjes en breng een tweede grote pan met water aan de kook. Kook hierin de broccoli en doperwten gedurende 5 minuten. Giet de aardappels en groenten af en laat droogstomen.
3. Haal de paprika’s uit de pan en verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kaasschnitzels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Hak de muntblaadjes fijn. Stamp de aardappels tot een puree en stamp er vervolgens de broccoli en doperwten door. Voeg de paprikareepjes, citroenrasp, Parmezaanse kaas en munt toe, samen met een eetlepel extra vierge olijfolie. Meng kort en proef. Voeg eventueel extra zout en peper naar smaak toe. Serveer de broccolistamppot met de kaasschnitzels.
Meer recepten in de categorie