
Brood met homemade hazelnootpasta
2 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
200 g hazelnoten
1 vanillestokje
2 tl cacaopoeder
1 banaan
2 Korenlanders boterhammen
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven op 170 °C. Strooi 200 g hazelnoten in een lage ovenschaal en rooster ze in 15 min goudbruin. Schud tussendoor even om.
2 Doe de afgekoelde noten in het molentje van een staafmixer, voeg het merg toe van 1 vanillestokje. (Schraap dat eruit met een mesje.) Maal in ± 5 min. tot een gladde puree. Eerst is het korrelig, daarna wordt het glad.
3 Schep er op het laatst 2 tl cacaopoeder door en 1 in stukjes gesneden banaan en pureer kort. Besmeer er 2 Korenlanders boterhammen mee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420275 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
9 gram