Brood met homemade hazelnootpasta - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brood met homemade hazelnootpasta

Brood met homemade hazelnootpasta

Brood met homemade hazelnootpasta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g hazelnoten
  • 1 vanillestokje
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 banaan
  • 2 Korenlanders boterhammen
Bereiden
1 Verwarm de oven op 170 °C. Strooi 200 g hazelnoten in een lage ovenschaal en rooster ze in 15 min goudbruin. Schud tussendoor even om.
2 Doe de afgekoelde noten in het molentje van een staafmixer, voeg het merg toe van 1 vanillestokje. (Schraap dat eruit met een mesje.) Maal in ± 5 min. tot een gladde puree. Eerst is het korrelig, daarna wordt het glad.
3 Schep er op het laatst 2 tl cacaopoeder door en 1 in stukjes gesneden banaan en pureer kort. Besmeer er 2 Korenlanders boterhammen mee.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
30 g
vet
12 g
Kcal
420275