
Broodje ‘Caesar' kipsaucijs met geroosterde spitskoolsalade
Ingrediënten
6 plakken ontbijtspek
4 kipsaucijzen
1 spitskool
2 el zonnebloemolie
1 tl uienpoeder
4 witte pistolets
300 gram slamelange
1/2 komkommer
8 el caesardressing
75 gr grana padano-kaas geschaafd
1/2 bosje radijs gehalveerd, schoongemaakt
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Gril het spek in ca. 4 min. krokant op het rooster. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
2. Gril de saucijzen in ca. 15 min. op het rooster goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
3. Snijd intussen de spitskool in de lengte in parten. Meng de olie met het uienpoeder, zout en peper. Wrijf de snijkanten van de parten ermee in. Rooster elke snijkant ca. 3 min. tussen de worsten.
4. Snijd de pistolets over de lengte in aan de bovenkant. Vul elk broodje met wat sla, komkommer en een worst. Besprenkel met 1 eetl. dressing en bestrooi met wat kaas en een beetje spek.
5. Verdeel de rest van de sla en komkommer met de spitskool en radijs over een grote schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de overige spek en kaas.
Variatietip!
Lekker met tuinkers of platte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
716 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram
Zout
3.60 gram
Broodje worst van de barbecue maken? Goed idee! Hoe leuk zien deze broodjes eruit? En ze zullen ook heel goed in de smaak vallen…