
Broodje curry worst van de barbecue
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
22.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Croma vloeibaar
8 stuks Bbq worst
3 stuks Sjalotten
2 stuks Korenlanders spelt stokbrood
150 ml Curry
30 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de barbecue voor. Heb je geen barbecue? Verwarm dan een koekenpan met een scheut olijfolie.
2. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in ringen. Verwarm een grote koekenpan met de Croma tot deze begint te verkleuren. Bak de uienringen in de Croma gedurende 15-20 minuten tot ze langzaam beginnen te karamelliseren.
3. Bak de varkensworstjes aan alle kanten goudbruin en gaar vanbinnen op de barbecue. Halveer de stokbroden in de lengte en breedte, zodat je vier broodjes kunt maken. Leg de broodjes de laatste minuten ook op de barbecue.
4. Voeg de curry toe aan de ui en bak nog kort mee. Snijd de worst in stukjes. Beleg de onderkant van de broodjes met de rucola en het ui-currymengsel. Top met de stukjes worst en de bovenkantjes van de broodjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie