
Broodje ei met spinazie en zalm
Ontbijt
4 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
4 afbakbroodjes
1 eetlepel boter
50 gram gerookte zalm (in stukjes)
1 handje spinazie (panklaar)
4 eieren
1 handje bieslook (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Snijd een kapje van de broodjes af en hol ze voorzichtig uit. Smeer de binnenkant in met boter en bestrooi met zout en peper.
3. Verdeel de zalm en spinazie over de broodjes, breek boven ieder broodje 1 ei en bestrooi met zout en peper.
4. Bak de broodjes circa 10 minuten in de oven.
5. Neem de broodjes uit de oven, dek af met aluminiumfolie en bak nog circa 20 minuten verder, totdat het ei is gestold.
6. Bestrooi de broodjes met wat bieslook en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie