
Broodje gemarineerde speklap op Indonesische wijze
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
zout
peper
500 gram speklappen
4 stuks bruine pistoletjes
1 stuk bosui
1 stuk komkommer
73 gram kroepoek
100 gram taugé
4 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Pel en pers het teentje knoflook. Meng met de honing, de chilisaus, de ketjap en de sambal. Marineer de speklappen 10 minuten in de marinade.
2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de speklappen in 8 minuten knapperig. Snijd de speklappen in stukjes en laat iets afkoelen.
3. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer over de lengte in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen.
4. Snijd de broodjes open en verdeel een aantal komkommerslierten over de broodjes. Verdeel de speklappen erover en garneer met de taugé en bosui. Serveer met kroepoek.
Tip: Garneer met rode peper en grof gehakte pinda’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2552 Kj
Calorieën
614 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
27 gram