Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje gemarineerde speklap op Indonesische wijze

Broodje gemarineerde speklap op Indonesische wijze

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 500 gram speklappen
  • 4 stuks bruine pistoletjes
  • 1 stuk bosui
  • 1 stuk komkommer
  • 73 gram kroepoek
  • 100 gram taugé
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
Broodje gemarineerde speklap op Indonesische wijze product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers het teentje knoflook. Meng met de honing, de chilisaus, de ketjap en de sambal. Marineer de speklappen 10 minuten in de marinade.
  2. 2. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de speklappen in 8 minuten knapperig. Snijd de speklappen in stukjes en laat iets afkoelen.
  3. 3. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer over de lengte in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen.
  4. 4. Snijd de broodjes open en verdeel een aantal komkommerslierten over de broodjes. Verdeel de speklappen erover en garneer met de taugé en bosui. Serveer met kroepoek.
  5. Tip: Garneer met rode peper en grof gehakte pinda’s.

    Voedingswaarde

  • Kcal 614
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 42 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 2