

Broodje Indonesische kip met ingelegde groenten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
11.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 ml Wittewijnazijn
8 eetlepel Suiker
1 stuk Gele ui
1 stuk Komkommer
1 stuk Winterwortel
1 stuk Rode paprika
600 gram Kipfilet
100 gram Boemboe ajam smoor
8 stuks Petit pain wit
8 theelepel Sambal badjak
4 eetlepel Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de azijn met de suiker en 1 theelepel zout in een kookpan. Laat de suiker oplossen. Snijd ondertussen de ui in ringen en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui gedurende 5-10 minuten.
2. Verwijder de uiteindes van de komkommer en winterwortel. Halveer de komkommer en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Maak van de wortel dunne slierten met een dunschiller of kaasschaaf. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Doe de komkommer, wortel en paprika in de pan met de azijn, meng goed en laat staan tot gebruik.
3. Snijd de kipdijfilets in stukjes. Voeg toe aan de ui en bak een paar minuten zodat de kip begint te kleuren. Voeg de boemboe samen met 300 ml water toe en laat 10-15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
4. Halveer de broodjes vlak voor het serveren. Besmeer met de sambal en beleg met de kip en ingelegde groenten. Top met de gebakken uitjes.
Meer recepten in de categorie