
Broodje kaasfondue
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
400 gram belegen Noord-Hollandsche kaas
1 theelepel maizena
100 milliliter droge witte wijn
4 Italiaanse bollen (hard)
200 gram gerookte zalm (wild)
1 takje verse tijm
Bereidingswijze
1. Rasp de Noord-Hollandse kaas. Verwarm de witte wijn in een pan en smelt er de kaas in. Roer met een garde tot de kaas helemaal gesmolten is.
2. Maak een papje van de maïzena met 2 eetlepels koud water. Roer dit door de fondue.
3. Laat heel even koken, blijf roeren en zet het vuur uit. Snijd de kapjes van de broodjes af en hol ze uit.
4. Rijg de zalm aan de prikkers.
5. Vul de broodjes met de nog hete kaasfondue en bestrooi met de fijngehakte tijm.
6. Serveer direct met de gerookte zalm erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie