
Broodje Mexicaanse gehaktballen en smashed avocado
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks avocado's
1 stuk citroen
1 eetlepel kwark
300 gram rundergehakt
1 zakje tacokruiden
1 stuk ei
1 stuk rode ui
10 gram koriander
3 eetlepels azijn
4 stuks bruine pistoletjes
Bereidingswijze
1. Hak de koriander fijn en houd een takje apart. Meng het gehakt met het ei, de koriander en de tacokruiden. Draai kleine gehaktballetjes.
2. Verhit een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
3. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers het sap van de citroen uit en prak samen met de kwark en de blokjes avocado tot een grove puree.
4. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Meng met de azijn en laat 5 minuten intrekken.
5. Snijd de broodjes open en besmeer met de avocado-spread. Verdeel de gehaktballetjes over de broodjes en garneer met de koriander en de rode ui.
Tip: Voor een Mexicaanse touch serveer je de broodjes met jalapeño pepers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1491 Kj
Calorieën
355 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
20 gram