Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje Mexicaanse gehaktballen en smashed avocado

Broodje Mexicaanse gehaktballen en smashed avocado

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel kwark
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk rode ui
  • 10 gram koriander
  • 3 eetlepels azijn
  • 4 stuks bruine pistoletjes
Broodje Mexicaanse gehaktballen en smashed avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de koriander fijn en houd een takje apart. Meng het gehakt met het ei, de koriander en de tacokruiden. Draai kleine gehaktballetjes.
  2. 2. Verhit een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. 3. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers het sap van de citroen uit en prak samen met de kwark en de blokjes avocado tot een grove puree.
  4. 4. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Meng met de azijn en laat 5 minuten intrekken.
  5. 5. Snijd de broodjes open en besmeer met de avocado-spread. Verdeel de gehaktballetjes over de broodjes en garneer met de koriander en de rode ui.
  6. Tip: Voor een Mexicaanse touch serveer je de broodjes met jalapeño pepers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 5