
Broodje notenburger met uiencompôte en ovengroenten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
peper
2 zakken Ovengroenten
2 stuks rode uien
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
2 pakjes vleesvervanger
4 eetlepels hummus
4 stuks pitabroodjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de ovengroenten in ongeveer 25 minuten gaar.
2. Schil de uien en snijd ze in ringen. Doe wat olie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg daarna de balsamico en honing toe. Laat langzaam inkoken tot een stroperig geheel. Voeg peper naar smaak toe.
3. Bak de notenburgers in een klein scheutje olie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
4. Snijd de broodjes open, bestrijk de onderste helft met een laagje hummus en leg de gebakken notenburger erop. Verdeel de uiencompôte over de notenburgers en leg de bovenkant van het broodje er bovenop.
5. Serveer de burger met de ovengroenten.
Tip: Garneer met fijngehakte bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1607 Kj
Calorieën
513 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie