Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje notenburger met uiencompôte en ovengroenten

Broodje notenburger met uiencompôte en ovengroenten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • peper
  • 2 zakken Ovengroenten
  • 2 stuks rode uien
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 pakjes vleesvervanger
  • 4 eetlepels hummus
  • 4 stuks pitabroodjes
Broodje notenburger met uiencompôte en ovengroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de ovengroenten in ongeveer 25 minuten gaar.
  2. 2. Schil de uien en snijd ze in ringen. Doe wat olie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg daarna de balsamico en honing toe. Laat langzaam inkoken tot een stroperig geheel. Voeg peper naar smaak toe.
  3. 3. Bak de notenburgers in een klein scheutje olie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  4. 4. Snijd de broodjes open, bestrijk de onderste helft met een laagje hummus en leg de gebakken notenburger erop. Verdeel de uiencompôte over de notenburgers en leg de bovenkant van het broodje er bovenop.
  5. 5. Serveer de burger met de ovengroenten.
  6. Tip: Garneer met fijngehakte bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 513
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 10