
Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
Broodjes:
4 triangel broodjes
100 g groene pesto
300 g parmaham of een andere gedroogde ham
50 g pijnboompitten
100 g rucola
12 mozarellabolletjes
Pestoboter:
75 g basilicum
2 el pijnboompitten
50 g geraspte Parmazaanse kaas
3 teentjes knoflook
5 el olijfolie
500 g boter
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in een blender of vijzel.
Klop de boter luchtig en voeg de pesto toe.
Meng nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes open en besmeer met de pestoboter.
Beleg met de parmaham en rooster de pijnboompitten goudbruin.
Beleg met een handje gewassen rucola en verdeel de in tweeën gesneden mozarellabolletjes.
Verdeel de pijnboompitten en vouw het broodje dicht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1666 kcal