Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Ingrediënten

  • Broodjes:
  • 4 triangel broodjes
  • 100 g groene pesto
  • 300 g parmaham of een andere gedroogde ham
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g rucola
  • 12 mozarellabolletjes
  • Pestoboter:
  • 75 g basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmazaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 500 g boter
  • zout
  • versgemalen peper
Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in een blender of vijzel.
  2. Klop de boter luchtig en voeg de pesto toe.
  3. Meng nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de broodjes open en besmeer met de pestoboter.
  5. Beleg met de parmaham en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  6. Beleg met een handje gewassen rucola en verdeel de in tweeën gesneden mozarellabolletjes.
  7. Verdeel de pijnboompitten en vouw het broodje dicht.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1666