In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham

Broodje pesto, pijnboompitten en parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijt
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Broodjes:
  • 4 triangel broodjes
  • 100 g groene pesto
  • 300 g parmaham of een andere gedroogde ham
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g rucola
  • 12 mozarellabolletjes
  • Pestoboter:
  • 75 g basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmazaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 500 g boter
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Maal voor de pesto de aangegeven ingrediënten in een blender of vijzel.
Klop de boter luchtig en voeg de pesto toe.
Meng nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes open en besmeer met de pestoboter.
Beleg met de parmaham en rooster de pijnboompitten goudbruin.
Beleg met een handje gewassen rucola en verdeel de in tweeën gesneden mozarellabolletjes.
Verdeel de pijnboompitten en vouw het broodje dicht.

Voedingswaarde

Kcal
1666