
Broodje pulled chicken met barbecuesaus en coleslaw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
37.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
720 gram Kipfilet
300 ml Barbecuesaus
1 theelepel Worcestershiresaus
5 Druppels Tabasco
1 stuk Sjalot
1 bosje Peterselie
250 gram Spitskool gesneden
75 gram Julienne wortel
2 eetlepel Yoghurt
1 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Citroensap
4 stuks Tijgerbol
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en verwarm een braadpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot deze glazig wordt. Haal de ui uit de pan en voeg nog een scheut olijfolie toe. Bak hierin de kipfilets rondom bruin, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de ui samen met de barbecuesaus, Worcestershiresaus, tabasco en 50 ml water toe aan de kip. Roer goed, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
3. Snipper ondertussen de sjalot en hak de peterselie fijn. Meng met de spitskool, wortel, yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Snijd de rest van de citroen in partjes.
4. Draai het vuur onder de kip uit en haal de filets uit de pan. Laat iets afkoelen en trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot dunne sliertjes. Doe de kip terug in de pan bij de saus en meng goed.
5. Halveer de rozenbollen. Beleg met de coleslaw en de pulled chicken. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie