
Broodje speklap met komkommer
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 speklapjes (in stukken)
4 eetlepels hoisinsaus
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels mayonaise
0.5 limoenen (rasp en sap)
4 witte pistolets (opengesneden)
100 gram wortelreepjes (koelvers)
0.5 komkommers (in schuine plakjes)
0.5 bosjes koriander (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes in circa 5 minuten rondom knapperig en gaar.
2. Meng de mayonaise met de limoenrasp en -sap. Bestrijk de pistolets met een deel van de limoen-mayonaise. Verdeel de wortel, komkommer en het spek erover. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de overige mayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
720 kcal
Vetten
52 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
34 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
27 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie