
Broodje tartaar met verse tartaarsaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks meergranenbollen
4 stuks rundertartaartjes
720 ml Vruchtensap
100 ml yoghurt-mayonaise
2 stuks eieren
1 stuk augurk
1 eetlepel kappertjes
10 gram krulpeterselie
1 stuk sjalot
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel de schaal. Snijd de eieren in dunne plakken.
3. Pel en snipper de sjalot, snijd de augurk in kleine blokjes en hak de kappertjes en de peterselie fijn.
4. Meng de yoghurt-mayonaise met de sjalot, de augurk, de kappertjes, de peterselie en roer goed door. Bewaar de tartaarsaus tot gebruik in de koelkast.
5. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 5 minuten rondom bruin.
6. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een tartaartje, volg met de verse tartaarsaus en sluit af met de kapjes.
7. Verdeel de broodjes tartaar over de borden en de vruchtensap over kleine glazen.
Tip: voor een extra lekker sausje voeg je 2 theelepels gedroogde dragon en een theelepel grove mosterd toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2513 Kj
Calorieën
598 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
37 gram