Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodje tartaar met verse tartaarsaus

Broodje tartaar met verse tartaarsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks meergranenbollen
  • 4 stuks rundertartaartjes
  • 720 ml Vruchtensap
  • 100 ml yoghurt-mayonaise
  • 2 stuks eieren
  • 1 stuk augurk
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk sjalot
Broodje tartaar met verse tartaarsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel de schaal. Snijd de eieren in dunne plakken.
  3. Pel en snipper de sjalot, snijd de augurk in kleine blokjes en hak de kappertjes en de peterselie fijn.
  4. Meng de yoghurt-mayonaise met de sjalot, de augurk, de kappertjes, de peterselie en roer goed door. Bewaar de tartaarsaus tot gebruik in de koelkast.
  5. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in circa 5 minuten rondom bruin.
  6. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een tartaartje, volg met de verse tartaarsaus en sluit af met de kapjes.
  7. Verdeel de broodjes tartaar over de borden en de vruchtensap over kleine glazen.
  8. Tip: voor een extra lekker sausje voeg je 2 theelepels gedroogde dragon en een theelepel grove mosterd toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 598
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 7