
Broodje vegetarische hamburger met sperziebonensalade en satésaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
4 stuks vegetarische burgers
250 ml satésaus
4 stuks hamburgerbroodjes
4 stuks eieren
200 gram taugé
75 gram veldsla
1 stuk komkommer
2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, halveer en kook 5 minuten. Giet af en meng met de taugé en de chilisaus.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de vegetarische burgers in 6 - 8 minuten rondom bruin. Bak vervolgens 4 spiegeleitjes.
3. Bereid de satésaus en de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Halveer de komkommer en snijd met de kaasschaaf in linten.
5. Beleg de broodjes met een handje veldsla, de burger, het spiegelei en de komkommer. Serveer met de sperziebonensalade en de satésaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2404 Kj
Calorieën
571 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie