
Broodje warm vlees met pindasaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 kiprollade (ca. 500 g)
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel arachideolie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
5 eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 theelepel sambal
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels kokosmelk
4 zachte witte bollen
4 eetlepels atjar tjampoer
2 eetlepels seroendeng
Bereidingswijze
1. Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels water bij en laat afgedekt in circa 30 minuten gaar sudderen.
2. Schakel de warmtebron uit en laat de rollade circa 15 minuten rusten in de jus.
3. Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de pindakaas, rest van de ketjap, sambal, limoensap, kokosmelk en 5 eetlepels water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
4. Snijd de rollade in dikke plakken. Snijd de broodjes open en beleg ze met de plakken vlees.
5. Schep er royaal pindasaus, de atjar en seroendeng over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie