
Broodje zalm
Lunch
1 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
1 ei
1 bol Italiaanse bol
1 tomaat
1 theelepel flinke mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 klontje boter
100 gram gerookte zalmsnippers
0 zout
0 versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Kook het ei in 8 minuten bijna hard
2. Snijd het kapje van het broodje en rooster de beide helften onder de grill of in de broodrooster
3. Snijd de tomaat in dikke plakken
4. Roer de mosterd door de mayonaise
5. Bestrijk de broodhelften met de helft van de mosterdmayonaise
6. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de plakken tomaat kort aan twee kanten op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren
7. Leg ze op de onderste helft van het broodje en bestrooi met wat zout en peper
8. Bak de zalmsnippers kort in de achtergebleven boter en bestrooi ze met wat peper
9. Schep de zalm over de tomaat
10. Leg daarop het gehalveerde gekookte ei en verdeel er de resterende mayonaise over
11. Dek af met het broodkapje
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
642 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie