
Broodjes mango-kipsalade met sla
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
32.49 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram PLUS boerentrots kipfiletblokjes
2 theelepel Picadillokruiden
1 stuk Mango
1 stuk Groene paprika
3 stuks Bosui
1 stuk Rode peper
200 gram Trostomaatjes
8 sneetjes Donkerbruin brood
3 eetlepel Halfvolle mayonaise
100 gram Kropsla
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipfiletblokjes goudbruin en gaar in ongeveer 10-15 minuten. Breng op smaak met de picadillokruiden.
2. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten uit de paprika en snijd ook in hele kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de rode peper fijn.
3. Snijd de trostomaatjes in plakjes en rooster het brood krokant.
4. Trek grotere kipfiletblokjes met twee vorkjes uit elkaar of snijd in kleinere stukjes. Meng de kip met de mango, paprika, bosui, rode peper en mayonaise. Proef en breng eventueel extra op smaak.
5. Besprenkel vier sneetjes brood met een beetje olijfolie en beleg met de helft van de sla. Leg hierop de mango-kipsalade en de resterende sla. Top met de resterende sneetjes en snijd doormidden.
Meer recepten in de categorie