
Broodjes pulled chicken met coleslaw
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Amerikaans
Ingrediënten
300 gram witte kool (fijngesneden)
1 zakje wortel (julienne)
3 eetlepels mayonaise
1.5 eetlepels volle yoghurt
1 theelepel mosterd
1 eetlepel peterselie (gehakt)
0.25 theelepels zout
0.25 theelepels peper
1 eetlepel karwijzaad (gekneusd, naar smaak)
500 gram kipfilet
1 bouillonblokje
4 eetlepels ketchup
8 eetlepels ketjap
2 theelepels sambal (naar smaak)
6 eetlepels bruine suiker
0.5 citroenen (alleen sap)
2 eetlepels azijn
1.5 eetlepels pindakaas
4 eetlepels boter
1 rode ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
4 witte bakkersbollen
Bereidingswijze
1. Meng voor de koolsla de kool met de wortel.
2. Roer een dressing van de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep de dressing door de groenten, voeg eventueel het karwijzaad toe en laat staan tot gebruik.
4. Laat de hele kipfilets in een pan kokend water met het bouillonblokje 20 minuten koken. Haal de filets uit het water, laat afkoelen en pluk ze uit elkaar tot ‘pulled chicken’.
5. Meng ondertussen in een kom de ketchup, ketjap, sambal, bruine suiker, citroensap, azijn en pindakaas tot een saus.
6. Verhit in een grote koeken- of hapjespan 2 el boter en fruit hierin de ui en knoflook. Doe er nog 1 el boter bij en voeg vervolgens de pulled chicken toe.
7. Bak de kip op middelhoog tot hoog vuur tot hij bruin begint te worden (af en toe een beetje boter erbij), blijf goed roeren. Doe zodra de kip bruin wordt de saus erbij en laat op laag tot middelhoog vuur sudderen tot alles een geheel wordt. Roer regelmatig door.
8. Serveer de pulled chicken op een wit broodje met een portie coleslaw ernaast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
665 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
57 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
39 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie