
Broodpudding van croissants met een snelle perencompote
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks croissants
450 ml karnemelk
2 stuks handperen
1 stuk citroen
1 theelepel kaneel
50 gram rietsuiker
1 stuk ei
4 eetlepels kwark
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een ovenschaal in.
2. Meng het ei, de karnemelk en 30 gram suiker in een grote kom. Scheur de croissants in stukken, schep door het eimengsel en laat 5 minuten intrekken. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.
3. Schil en halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in blokjes. Verhit een koekenpan en bak samen met 20 gram rietsuiker en de kaneel. Voeg vervolgens het sap van een citroen en een scheutje water toe. Laat 20 minuten met de deksel op de pan stoven en stamp zodra de peer gaar is grof.
4. Verdeel de broodpudding over de borden en serveer met een schep kwark en de perencompote.
Tip: Garneer met amandelschaafsel.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1531 Kj
Calorieën
366 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie