Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodpudding van croissants met een snelle perencompote

Broodpudding van croissants met een snelle perencompote

Ingrediënten

  • 4 stuks croissants
  • 450 ml karnemelk
  • 2 stuks handperen
  • 1 stuk citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 stuk ei
  • 4 eetlepels kwark
Broodpudding van croissants met een snelle perencompote product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een ovenschaal in.
  2. 2. Meng het ei, de karnemelk en 30 gram suiker in een grote kom. Scheur de croissants in stukken, schep door het eimengsel en laat 5 minuten intrekken. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.
  3. 3. Schil en halveer de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in blokjes. Verhit een koekenpan en bak samen met 20 gram rietsuiker en de kaneel. Voeg vervolgens het sap van een citroen en een scheutje water toe. Laat 20 minuten met de deksel op de pan stoven en stamp zodra de peer gaar is grof.
  4. 4. Verdeel de broodpudding over de borden en serveer met een schep kwark en de perencompote.
  5. Tip: Garneer met amandelschaafsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 366
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 23
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 2