
Broodspies met rozemarijnolie
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngeperst
4 el olijfolie
1/2 PLUS Korenlanders Rustiek donker meergranen
1 bakje Italiaanse mix olijven (165 g)
100 g landham
1/2 bakje peterselie (à 20 g), fijngehakt
4 el GIJS Boerenkaas oud, geraspt
lange prikkers of satéprikkers
grove rasp
Bereidingswijze
Roer de rozemarijn, knoflook en olie door elkaar.
Snijd 4 dikke plakken brood van 2 cm dik. Snijd het brood in blokjes van 2 cm. Rijg de blokjes brood om en om met olijven op de spiesen. Bestrijk de broodspiesen met de rozemarijnolie.
Rooster ze op de grill rondom in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Leg de spiesen op een grote plank. Snijd de ham in de lengte doormidden en wikkel losjes om de broodspies. Bestrooi met de peterselie en kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
575 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
22 gram