Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broodspies met rozemarijnolie

Broodspies met rozemarijnolie

Ingrediënten

  • 2 el verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngeperst
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 PLUS Korenlanders Rustiek donker meergranen
  • 1 bakje Italiaanse mix olijven (165 g)
  • 100 g landham
  • 1/2 bakje peterselie (à 20 g), fijngehakt
  • 4 el GIJS Boerenkaas oud, geraspt
  • lange prikkers of satéprikkers
  • grove rasp
Broodspies met rozemarijnolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de rozemarijn, knoflook en olie door elkaar.
  2. Snijd 4 dikke plakken brood van 2 cm dik. Snijd het brood in blokjes van 2 cm. Rijg de blokjes brood om en om met olijven op de spiesen. Bestrijk de broodspiesen met de rozemarijnolie.
  3. Rooster ze op de grill rondom in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Leg de spiesen op een grote plank. Snijd de ham in de lengte doormidden en wikkel losjes om de broodspies. Bestrooi met de peterselie en kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 575
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vet 34 g