
Broodtaart met ham en komkommer
8 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
½ bakje bieslook
16 sneetjes vloerbrood mais (Korenlanders) of casinobrood
300 g beenhamsalade
½ zakje radijsjes
1 potje kappertjes, uitgelekt (100 g)
200 g zuivelspread light bieslook
125 g boerenachterham (PLUS Puur van Smaak)
2 el mayonaise
1/3 krop ijsbergsla
½ komkommer
½ bakje tuinkers
Bereidingswijze
1 Hak de bieslook fijn. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en snijd ze in gelijke rechthoeken. Leg er 4 tegen elkaar in een rechthoek en bestrijk met de helft van de beenhamsalade. Snijd de radijs in dunne plakjes, verdeel ze er in een strakke laag over en bestrooi ze met peper, wat bieslook en 1/3 van de kappertjes.
2 Bestrijk 4 sneetjes brood aan 2 kanten dun met zuivelspread en leg ze op de radijs. Beleg met de achterham (snijd evt. de randen bij) en bestrijk de ham dun met mayonaise. Beleg vervolgens met ijsbergsla en knip de bladeren aan de zijkanten netjes bij.
3 Bestrijk nog 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met zuivelspread en leg ze met de zuivelspreadkant op de sla. Verdeel de rest van de beenhamsalade erover, bestrooi met wat bieslook en 1/3 van de kappertjes.
4 Bestrijk de laatste sneetjes brood aan 2 kanten dun met zuivelspread en leg ze op de taart. Strijk de lijnen aan de bovenkant dicht. Snijd de komkommer in plakjes en leg ze op de taart. Bestrooi met de tuinkers, nog wat bieslook en de rest van de kappertjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
402 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
15 gram