
Brownies met pistache en rood fruit
15 pers.
ca. 50 min
Ingrediënten
200g extra pure chocolade (PLUS Moment 85% Fairtrade), grof gehakt
100g boter + extra om in te vetten
200g rietsuiker
3 eieren
1tl vanille aroma
200g amandelmeel
2tl bakpoeder
50g cacaopoeder
125g diepvriesfruit (ontdooid)
handje pistachenoten, grof gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van ongeveer 20 bij 20 cm in of bekleed met bakpapier.
Doe 150g chocolade met de boter in een pannetje op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
Roer zodra de chocolade gesmolten is de suiker en vervolgens een voor een de eieren door de chocolade.
Voeg de vanille, het amandelmeel, bakpoeder en de cacao toe en spatel voorzichtig om.
Spatel tenslotte de achtergehouden chocolade en de helft van de pistachenoten erdoor.
Giet het beslag in de bakvorm en bestrooi met het diepvriesfruit en de overgebleven pistachenoten.
Bak in het midden van de oven in zo’n 30 minuten gaar, zodat de brownie nog zacht is in het midden.
Variatietip!
Serveer met een bolletje vanille roomijs (PLUS) voor een heerlijk nagerecht.
Meer recepten in de categorie