Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brownies

Brownies

Ingrediënten

  • 200 gram (extra) pure chocolade, grof gehakt
  • 100 gram gezouten boter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje kaneelpoeder of 1 eetlepel oploskoffie
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • 100 gram geroosterde amandelen of hazelnoten, grof gehakt
  • 100 gram witte chocolade, grof gehakt
  • lage ovenschaal of taartvorm, ingevet en bekleed met bakpapier
Brownies product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand. Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor. Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld. Klop de eieren en bloem erdoor. Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC. Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen. Bak de brownie in de oven in 30- 40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant van de brownie. Laat opstijven en snijd in stukjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 200
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 14 g