
Brownies
12 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
200 gram (extra) pure chocolade, grof gehakt
100 gram gezouten boter
125 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje kaneelpoeder of 1 eetlepel oploskoffie
3 eieren, losgeklopt
50 gram bloem, gezeefd
100 gram geroosterde amandelen of hazelnoten, grof gehakt
100 gram witte chocolade, grof gehakt
lage ovenschaal of taartvorm, ingevet en bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand. Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor. Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld. Klop de eieren en bloem erdoor. Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC. Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen. Bak de brownie in de oven in 30- 40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant van de brownie. Laat opstijven en snijd in stukjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie