
Brownietaartje met koffiefrosting
Nagerecht
1 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram extra pure chocolade
170 gram boter
170 gram suiker
3 eieren
80 gram bloem
75 gram gemengde noten (grof gehakt)
0 snufje zout
0 poedersuiker
2 handjes frambozen
130 gram pure chocolade
200 gram boter (op kamertemperatuur)
70 gram poedersuiker
20 gram cacaopoeder
1 kopje sterke koffie
Bereidingswijze
1. Smelt de chocolade samen met de boter in blokjes in een pannetje op laag vuur.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray in met bakspray.
3. Klop in een kom de eieren luchtig met een garde of (hand)mixer.
4. Mix de suiker erdoor.
5. Voeg dan het chocoladebotermengsel toe en spatel vervolgens de gezeefde bloem, zout en de gehakte noten voorzichtig door het mengsel.
6. Giet het beslag in de springvorm.
7. Zet in het midden van de oven en bak in zo'n 20 minuten gaar.
8. Het taartje mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat afkoelen op een rooster en zet vervolgens in de koelkast.
9. Maak ondertussen de frosting. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
10. Roer af en toe door.
11. Haal de kom dan van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
12. Klop de boter luchtig en romig.
13. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde tot er een glad mengsel ontstaat.
14. Voeg vervolgens al kloppend de gesmolten chocolade toe.
15. Doe tenslotte de koffie erbij en mix nog even goed door.
16. Spatel het mengsel bovenop het brownietaartje.
17. Maak af met de frambozen en een beetje poedersuiker.
Meer recepten in de categorie