
Bruchetta met gorgonzola en gepofte druiven
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 PLUS meergranen stokbrood
1 teen knoflook
500 gram PLUS pitloze druiven (wit en blauw)
3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel
150 gram gorgonzola (Biologisch PLUS)
¼ bakje tuinkers (Biologisch PLUS)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 185 °C. Snijd 1 PLUS meergranen stokbrood in schuine plakken van ± 1½ cm dik en rooster ze ca. 6 min. in de voorverwarmde oven (of leg de sneetjes ca. 5 min. op het rooster van de barbecue). Neem ze uit de oven (of van de barbecue). Pel 1 teen knoflook en wrijf de sneetjes aan een kant in met de knoflookteen.
2 Steek de barbecue aan. Was 500 gram PLUS pitloze druiven (wit en blauw) en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in de ovenschaal of grillkorf. Bestrijk ze met 3 eetlepels PLUS olijfolie traditioneel. Pof de druiven in de ovenschaal op de hete barbecue 15-20 min.
3 Bestrijk de sneetjes brood met 150 gram gorgonzola (Biologisch PLUS) en verdeel er kleine trosjes gepofte druiven over. Bestrooi met ¼ bakje tuinkers (Biologisch PLUS) en serveer met de rest van de gepofte druiven.
Meer recepten in de categorie