
Bruine bonen met paprika en paddenstoelen
4 pers.
ca. 25 min
Overig
Ingrediënten
4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
200 g kastanjechampignons
1 blik bruine bonen, uitgelekt
1 blik gepelde tomaten op sap
1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
2 eetl. gehakte peterselie
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprika- repen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grotere exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten. Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie