Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Ingrediënten

  • 4 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 200 g kastanjechampignons
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Bruine bonen met paprika en paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprika- repen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grotere exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten. Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 16 g