
Bruine bonenschotel met rijst en kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
700 gram bruine bonen
600 gram kipfiletblokjes
1 stuk paprikamix
2 stuks tomaten
1 stuk komkommer
2 stuks rode uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenketchup
3 stuks groentebouillon
300 gram rijst
Bereidingswijze
1. Pel en snipper 1 rode ui en pers de teentjes knoflook uit. Was en snijd de tomaten in blokjes en halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in dunne reepjes.
2. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipfiletblokjes op hoogvuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur lager, voeg de ui en de knoflook toe en fruit 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, de tomatenketchup en de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee.
3. Giet ondertussen de bruine bonen af en spoel deze schoon in een vergiet.
4. Voeg de bruine bonen aan het kipmengsel toe, volg met de bouillonblokjes en 150 ml water en roer goed.
5. Stoof het bonenmengsel circa 15-20 minuten met de deksel op de pan.
6. Breng tegelijkertijd een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Snijd ondertussen de komkommer in gelijke schuine stukken en pel en snijd de overgebleven rode ui in flinterdunne ringen.
8. Verdeel de rijst en de bruine bonenschotel over de borden en serveer met de komkommer en de rode ui.
Tip: marineer de rode ui en de komkommer in een mengsel van witte wijnazijn en een beetje suiker. Hierdoor krijgt de komkommer meer smaak en smaakt de rode ui minder scherp.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2845 Kj
Calorieën
677 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
104 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
20 gram
Eiwitten
55 gram