Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruine bonenschotel met rijst en kip

Bruine bonenschotel met rijst en kip

Ingrediënten

  • 700 gram bruine bonen
  • 600 gram kipfiletblokjes
  • 1 stuk paprikamix
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 stuks groentebouillon
  • 300 gram rijst
Bruine bonenschotel met rijst en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper 1 rode ui en pers de teentjes knoflook uit. Was en snijd de tomaten in blokjes en halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in dunne reepjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipfiletblokjes op hoogvuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur lager, voeg de ui en de knoflook toe en fruit 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten, de tomatenketchup en de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee.
  3. 3. Giet ondertussen de bruine bonen af en spoel deze schoon in een vergiet.
  4. 4. Voeg de bruine bonen aan het kipmengsel toe, volg met de bouillonblokjes en 150 ml water en roer goed.
  5. 5. Stoof het bonenmengsel circa 15-20 minuten met de deksel op de pan.
  6. 6. Breng tegelijkertijd een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7. Snijd ondertussen de komkommer in gelijke schuine stukken en pel en snijd de overgebleven rode ui in flinterdunne ringen.
  8. 8. Verdeel de rijst en de bruine bonenschotel over de borden en serveer met de komkommer en de rode ui.
  9. Tip: marineer de rode ui en de komkommer in een mengsel van witte wijnazijn en een beetje suiker. Hierdoor krijgt de komkommer meer smaak en smaakt de rode ui minder scherp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 677
  • Eiwit 55 g
  • Koolhydraten 104 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 20