Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
  • 125 g zure room
  • 200 g gerookte zalm
  • verse 5 g bieslook
  • 125 g Klaverland Graskaas
  • 25 ml melk
  • 1 el maanzaad
Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Kluts de eieren los en breng op smaak met een snufje zwarte peper.
  3. Maak het roerei door een koekenpan te verwarmen met de boter en hierin op laag vuur de eieren te bakken, terwijl je continu roert met een spatel.
  4. Ga zo door tot het ei gaar is, maar voorkom dat het teveel gaat geuren en te hard bakt.
  5. Haal indien nodig soms de pan van het vuur, zodat het ei heel zacht blijft (maar wel nog doorgaart door de hitte van de pan).
  6. Haal de pan van het vuur zodra het ei gaar is.
  7. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd op de stippellijntjes in 6 plakken.
  8. Halveer deze plakken in de lengte.
  9. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg een plakje met de brede kant richting het midden, maar wel iets van het midden af.
  10. Leg de resterende plakken met de brede kant dakpansgewijs over de eerste plak, zodat je een soort ster krijgt met in het midden een open cirkel.
  11. Besmeer de punten met de zure room en verdeel hierover de zalm.
  12. Verdeel het roerei in een cirkel over het overlappende gedeelte van de deegflapjes (dit is de basis van de krans).
  13. Snijd de bieslook fijn en rasp de kaas.
  14. Verdeel de kaas en bieslook over het roerei en vouw de deegpunten (enigszins schuin) naar binnen toe en duw de puntjes onder het deeg.
  15. Als het goed is heb je nu een deegkrans (het kan zijn dat er wat ruimte tussen de deegstroken zit, dit is niet erg).
  16. Bestrijk het deeg met de melk en top met het maanzaad.
  17. Bak de krans 10 minuten op 180 graden.
  18. Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak dan nog ongeveer 15-20 minuten, totdat het deeg gaar en goudbruin is en de kaas gesmolten.
  19. Serveer warm of lauwwarm.