

Brunchtaart met tomaatjes, spek en ei
Brunch
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 rol koelvers bladerdeeg (230 g)
100 g crème fraîche**
75 g geraspte milde kaas
100 g spekreepjes**
8 cherrytomaatjes, gehalveerd**
3 kleine eieren (S)
1 takje peterselie, fijngehakt (pot, Biologisch PLUS)*
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd een grote ster uit het deeg. Gebruik de deegrestjes voor het maken van een extra rand.
Bestrijk de deegster met de crème fraîche. Bestrooi met de kaas. Verdeel er de spekreepjes en de tomaatjes over.
Breek 2 eieren boven de taart. Klop het laatste ei los en bestrijk de rand er dun mee. Bestrooi met zout en peper.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de peterselie.
Variatietip
Vervang voor een taart zonder vlees de spekreepjes door plakjes champignons.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
501 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
1.90 gram
Meer recepten in de categorie