
Bruschetta met rauwe ham, perzik en mozzarella
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
4 sneeën rustiek brood (gehalveerd)
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 perzik (gehalveerd, zonder pit)
8 plakjes rauwe hammen
1 bol mozzarella (in plakken)
2 eetlepels balsamicoazijn
1 handje verse basilicum
Bereidingswijze
1. Bestrijk de plakjes brood aan beide kanten met olie en gril op de barbecue rondom krokant.
2. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met knoflook.
3. Gril de perzik met het snijvlak naar beneden kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Snijd de perzik in dunne plakken.
4. Verdeel de ham en perzik over de bruschetta en leg de mozzarella erop.
5. Besprenkel met de azijn en verdeel de basilicum erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
265 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie