
Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham
4 pers.
ca. 10 min
Ingrediënten
1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken
4 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, gehalveerd
200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten
1 bosje basilicum, gescheurd
snufje suiker
5 plakken parmaham, gehalveerd
Bereidingswijze
Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin. Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood. Schep de tomaatjes goed door de basilicum, suiker, zout, peper en de rest van de olijfolie. Verdeel over de bruchetta’s en leg er een mooie plak parmaham op.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
32 gram