1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham

Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham

Bruschetta met tomaat, basilicum en parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 1 stokbrood of ciabatta, in dikke schuine plakken
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 200 gram kleine trostomaatjes, in kwarten
  • 1 bosje basilicum, gescheurd
  • snufje suiker
  • 5 plakken parmaham, gehalveerd
Bereiden
Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Rooster het brood in een grillpan of onder de ovengrill aan beide kanten goudbruin. Strijk met de snijvlakken van het teentje knoflook over het warme brood. Schep de tomaatjes goed door de basilicum, suiker, zout, peper en de rest van de olijfolie. Verdeel over de bruchetta’s en leg er een mooie plak parmaham op.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie