
Bruschetta
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
5 gedroogde vijgen
1 eetlepel balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
0.5 stokbroden (in 8 plakjes)
4 eetlepels ricotta
2 takjes basilicum (alleen de blaadjes)
Bereidingswijze
1. Laat de gedroogde vijgen 10 minuten wellen in kokend heet water. Giet ze af en snijd ze in dunne plakjes (dit laatste geldt ook als je verse vijgen gebruikt). Besprenkel ze met de balsamicoazijn.
2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin. Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit luchtig over het brood.
3. Beleg met plakjes vijg en maal hier nog wat peper over. Bestrooi de bruschetta met basilicum en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie