
Bruschetta's met gepofte zoete aardappel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 Min
Ingrediënten
Voor de Bruschetta's:
1 stokbrood, in schuine plakken
4 el olijfolie
125 gram groene pesto
150 gram burrata
100 gram Parmaham
50 gram snoepgoed tomaten mix, gehalveerd
80 gram granaatappelpitten
Voor de gepofte zoete aardappel:
2 zoete aardappelen
1 rode ui, in dunne ringen
1 citroen uitgeperst
1 tl suiker
200 gram crème fraîche
1 lente ui, in ringetjes
Zout en peper
Extra: Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Steek lekker de BBQ aan.
Prik de aardappelen rondom in met een scherp mesje en snijd ze over de lengte doormidden. Wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze tussen de kooltjes en pof in circa 40 minuten gaar.
Marineer de rode uienringen in een kommetje met citroensap en een theelepel suiker, breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de plakken stokbrood aan beide kanten met olijfolie, bestrooi met zout en peper.
Gril het brood rondom op de BBQ totdat er mooie grilstrepen te zien zijn en het brood lekker krokant is.
Besmeer het warme stokbrood met pesto en verdeel de burrata, Parmaham en tomaatjes erover. Garneer met granaatappelpitten.
Haal de gepofte zoete aardappelen voorzichtig uit de BBQ met behulp van een BBQ-tang en vul ze met een flinke lepel crème fraîche en de gemarineerde ui. Garneer met een handje lente uienringetjes.
Meer recepten in de categorie
Met het mooie zomerse weer is een BBQ niet weg te denken. Dus steek die BBQ lekker aan en bereid eens een keer een erg lekker ander recept. Zoals deze bruschetta's met gepofte zoete aardappel, als hoofd- of bijgerecht het kan allebei maar 1 ding is zeker en dat is dat het een heerlijke toevoeging is aan jouw BBQ tafel. Laat het je smaken!