
Bruschette met bonen, mortadella en tomaatjes
Voorgerecht
8 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
120 gram zongedroogde tomaatjes (koelvers)
2 teentjes knoflook
1 pot witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, à 365 g)
1 theelepel gedroogde rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
4 sneeën robuust wit vloerbrood (gehalveerd)
8 plakken mortadella
Bereidingswijze
1. Laat de tomaatjes uitlekken en vang de olie op in een pannetje. Pers 1 teentje knoflook. Voeg de bonen, rozemarijn, geperste knoflook en 2 el olijfolie toe aan de olie en verwarm op een lage stand 10 min.
2. Verhit intussen de grillpan, besprenkel het brood met de rest van de olie en gril het brood. Halveer het resterende teentje knoflook. Wrijf het warme brood ermee in.
3. Prak de bonen fijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de bruschette en beleg met de mortadella en tomaatjes. Bestrooi met peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
227 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
17 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie